Tarieven

Gemiddeld genomen zijn de kosten voor de preventieve diergeneeskundige zorg, dus als het dier niet ziek is, tussen de 60 en de 160 € per jaar. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van welke vaccinaties er nodig zijn en of u ook gebruik maakt van parasietenbestrijding, zoals ontworming en vlooien- en tekenmiddelen. De middelen voor parasietenbestrijding kunnen vaak ook aangeschaft worden bij de dierenwinkel, maar de kosten zijn hiervoor meestal niet lager en de middelen zijn vaak van mindere kwaliteit dan bij de dierenarts.

Vergeleken met de kosten voor de verdere verzorging (voeding, pension, trimmen, halsbanden en speeltjes) zijn de kosten voor de dierenarts als het dier gezond blijft meestal niet erg hoog.

Als uw dier echter ziek wordt, zullen er meer kosten bij de dierenarts gemaakt worden. Als uw dier ernstig ziek is, is het belangrijk dat u een goede band heeft met uw dierenarts en vertrouwen heeft in het advies en de behandeling door de dierenarts. Daarom denken wij dat het belangrijk is dat u uw keuze van de dierenarts niet op de goedkoopste tarieven richt, maar op de manier van werken en het vertrouwen dat u heeft in de praktijk.

Onze tarieven zijn gebaseerd op de tijd en materialen die nodig zijn voor een behandeling. Met andere woorden: u betaalt voor wat nodig is voor de behandeling van uw dier.

Dat houdt ook in dat we geen vaste prijzen op onze website zetten omdat elke situatie weer anders kan zijn en de kosten dus ook anders kunnen zijn.

Natuurlijk zijn er wel een aantal standaard tarieven, zoals voor een vaccinatie of voor een standaard operatie als een sterilisatie. Maar als er handelingen bijkomen, zoals het schoonmaken van een gebit bij de vaccinatie, komen er weer wat kosten bij.

Wel kunnen we vaak van te voren een kostenraming, aangepast aan uw eigen situatie, maken. U kunt altijd telefonisch (035 5251512) of via de email (info@dierenkliniekdehaardstede) een kostenraming voor een bezoek of ingreep opvragen.

Het standaard consult is een consult van 15 minuten.

De lengte van het consult wordt aangepast aan de tijd die nodig is. Als er minder tijd nodig is dan 15 minuten, kunt u bij het maken van de afspraak vragen om een kort consult en wordt er ook minder tijd in rekening gebracht. Daarnaast wordt in rekening gebracht wat er verder specifiek nodig is voor uw dier. Hierdoor betaalt u precies wat nodig is voor de behandeling van uw dier en niet meer.

Voor trouwe cliënten hebben we een spaarplan ontworpen. Dit hebben we gedaan om te kunnen sparen voor de benodigde zorg en om de kosten van de medische behandeling te kunnen spreiden. Eigenaren die meedoen aan het spaarplan krijgen op alle producten en diensten afgenomen in de praktijk 10 % korting. Voor verder informatie: zie spaarplan , of u kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk via 035 5251512.

Reacties zijn gesloten.