Vossenlintworm

De vossenlintworm komt in grote delen van Europa voor, onder andere in Duitsland, België, Denemarken en Oostenrijk, maar ook in het zuiden van Limburg en in Groningen.

Honden en katten worden in principe geïnfecteerd als ze besmette knaagdieren vangen en opeten of als ze in aanraking komen met ontlasting van besmette vossen. Honden en katten worden meestal niet ziek van de vossenlintworm. Maar ze scheiden wel eitjes uit. Als een mens besmet wordt met deze eitjes kunnen ze blaaswormen in het lichaam ontwikkelen (bijvoorbeeld in de lever of de longen) en hier heel ziek van worden. Het is daarom belangrijk om dit te voorkomen door uw dier te ontwormen als u op vakantie geweest bent in een gebied waar de vossenlintworm voorkomt. Een vossenlintworm besmetting is te behandelen met o.a. Milbemax® (milbemycine). Milbemax is een ontwormingstablet dat ook werkt tegen spoelwormen en lintwormen en ook gebruikt wordt voor de normale ontworming.

Als u 1 tot 28 dagen op vakantie bent geweest in een risico-gebied geeft u Milbemax op de dag van thuiskomst en nog een keer 1 maand na thuiskomst.

Gaat u langer dan 28 dagen, dan geeft u Milbemax maandelijks, op de dag van thuiskomst en nog een keer 1 maand na thuiskomst.

 

Reacties zijn gesloten.