Ik ga op vakantie, maar mijn dier kan niet mee, wat nu?

Sommige mensen gaan alleen op vakantie als hun huisdier mee kan. Andere mensen kiezen hier niet voor en die moeten onderdak of verzorging voor hun dier regelen. Soms zorgen vrienden of familie voor de huisdieren. Dit is natuurlijk een hele mooie oplossing, maar dit kan niet altijd. Dan moet er naar iets anders gezocht worden.

Een veel gebruikte optie is om een hond of een kat in het pension onder te brengen. Veel honden en katten vinden dit nog leuk ook. Voordat een dier naar een pension kan moeten ze wel ingeƫnt zijn. In een pension zitten veel dieren samen op een kleine oppervlakte en kunnen er dus makkelijk ziektes overgedragen worden. Daarom moeten de dieren goed beschermd zijn. De specifieke vaccinatie-eisen wisselen per pension en het is goed om ruim van te voren hier contact over op te nemen met het pension. Het is verstandig om honden in ieder geval in te enten tegen kennelhoest en katten tegen niesziekte.
Daarnaast is het ook verstandig zijn om een dier dat naar het pension gaat van te voren te behandelen tegen vlooien.
Als u kiest voor een pension is het vaak nodig om ruim van te voren een plek te reserveren omdat de meeste pensions het erg druk hebben in de vakantietijd.

Als u een pension zoekt voor uw huisdier kunt u altijd contact met ons opnemen voor adressen. Als u twijfels heeft of uw dier goed gevaccineerd is kunt u ook contact met ons opnemen.

Naast de opvang door vrienden en familie of de opvang in een pension is er ook soms nog opvang in huis mogelijk. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met de landelijke oppascentrale. Dan komen er mensen op uw huis en de huisdieren passen. Ook zijn er mensen die voor de vakantie een hond of kat in huis nemen, dus een kleinschaliger opvang dan een kennel of pension. Voor telefoonnummers en meer informatie kunt u altijd bij ons terecht.

Reacties zijn gesloten.