Een nieuwe kitten in huis

Een nieuw kitten:

Het is het beste als een kitten niet te snel bij zijn moeder weg wordt gehaald. Als het kan moet een kitten in ieder geval tot 8-9 weken leeftijd bij zijn moeder blijven. De meeste raskatten gaan pas na de 2e enting, rond 13 weken leeftijd, naar een nieuwe eigenaar. In de praktijk zien we heel regelmatig dat kittens al op een jongere leeftijd, rond de 5-6 weken, naar een nieuwe eigenaar gaan. Een kitten moet heel veel leren, en het beste leert een dier van zijn moeder. Als kittens op een vroege leeftijd bij hun moeder weggaan leren zij bijvoorbeeld niet dat ze niet met hun nagels uit moeten spelen.

Als u twijfelt over de leeftijd van uw kitten of als u meer wilt weten over de ontwikkeling van kittens kunt u dit nalezen op de website www.kittenleeftijd.nl.

Als u besloten heeft dat u een kitten wil, kunt op zoek gaan naar een geschikte kat. Als eerste moet u voor uzelf besluiten of u een raskat wil of dat u voor een gewone Europese Korthaar gaat. Voor een raskat kunt u het beste contact opnemen met een van de rasverenigingen om in contact te komen met de fokkers. Er zijn veel verschillende soorten kattenrassen met veel verschillende karakters. Als u voor een raskat kiest, is het zaak om niet alleen naar het uiterlijk te kijken, maar vooral ook goed te kijken of het karakter bij u past.

Elk jaar worden er heel veel nestjes met kittens geboren. Vaak zijn er bij supermarkten, op marktplaats of bij de dierenarts wel nestjes met kittens bekend. Het is wel verstandig dat u eerst kennis gaat maken met de eigenaar en ook met de moederpoes. Hoe een kat gehouden wordt en het karakter van de moeder geeft een richtlijn over de ontwikkeling en het karakter van het kitten.

Als u een kitten in huis krijgt, is het goed om na te vragen of deze al ontwormd is. Als hij of zij nog niet ontwormd is, is het belangrijk om dit op korte termijn zelf te doen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een ontwormingspasta ophalen bij de praktijk. Deze pasta kan heel mooi op gewicht gedoseerd worden en is smakelijk. Verder is het verstandig om uw kitten op vlooien te controleren aangezien we vaak nestinfecties zien met vlooien.

Meer informatie over kittens in huis kunt u vinden bij opvoeding en verzorging van een kitten.

Reacties zijn gesloten.