Oudere kat/bloeddrukmeting

Hoge bloeddruk bij de kat is een veelvoorkomend probleem bij oudere katten. Om die reden willen wij als service aanbieden dat we bij oudere katten (dat wil zeggen boven de 10 jaar oud) tijdens de jaarlijkse check-up de bloeddruk meten. Dit om een hoge bloeddruk eerder te diagnosticeren en zo vroegtijdig een behandeling in te kunnen zetten. 

​Een kat met een hoge bloeddruk (ook wel hypertensie) kan namelijk hoofdpijn hebben, blind worden, een hersenbloeding, hartfalen en nierfalen krijgen. Totdat deze problemen optreden merkt u niets aan uw kat. 

Een hoge bloeddruk is bij de meeste katten goed te behandelen door middel van medicatie. De prognose is afhankelijk van de oorzaak en ernst, en het mogelijk al opgetreden zijn van verschijnselen. 

Vinden we tijdens de jaarlijkse controle een te hoge bloeddruk dan zal de bloeddruk op een rustig moment bij de assistente nogmaals gemeten worden. Bij wederom een te hoge bloeddruk zal uw kat levenslang medicatie moeten krijgen.

Heeft u een oudere kat die weer langskomt voor zijn/haar jaarlijkse check-up en wilt u van onze service gebruik maken dat we zijn/haar bloeddruk meten? Geef dit dan even aan bij het maken van een afspraak, dan zullen wij voor uw kat wat extra tijd uitplannen. 

Reacties zijn gesloten.