Titerbepaling volwassen kat

Uw kat is weer toe aan de jaarlijkse vaccinatie en zal dit jaar weer de grote cocktail moeten krijgen. Voor u nog even het vaccinatieprotocol op een rij:
Jaar 1: Kattenziekte + niesziekte enting
Jaar 2: Niesziekte enting
Jaar 3: Niesziekte enting
Jaar 4: Kattenziekte + niesziekte enting
etc.

Tot op heden werd elk dier volgens hetzelfde bovenstaande schema gevaccineerd, maar uit recent onderzoek is gebleken dat sommige dieren langer beschermd zijn voor bepaalde ziektes, terwijl andere dieren juist korter of niet goed beschermd zijn. Om die reden is de VacciCheck ontwikkeld waarmee de titer (dit is een ander woord voor het aantal antilichamen in het lichaam, dus de mate van bescherming) bepaald kan worden en gekeken kan worden of uw dier die vaccinatie wel nodig heeft. Zo kunnen we onze huisdieren meer op maat vaccineren.

Niet voor alle vaccinaties is een titerbepaling zinvol. Zo weten we dat de niesziekte enting wel elk jaar herhaald moet worden. Sommige katten die naar een pension gaan krijgen een extra vaccinatie tegen niesziekte. Deze inenting moet ook jaarlijks herhaald worden. De kattenziekte vaccinatie bij de kat, die driejaarlijks gegeven wordt, geeft echter wel vaak langer bescherming. Geeft de titerbepaling aan dat uw kat voldoende antistoffen heeft voor kattenziekte, dan hoeft uw kat niet elke 3 jaar ingeënt worden tegen de kattenziekte.

Om de kosten van de titerbepaling laag te houden zullen we 1x per maand de titerbepaling uitvoeren. Bent u geïnteresseerd in de titerbepaling dan kunt u gewoon een afspraak maken. We zullen uw dier dan nakijken en eventueel de benodigde vaccinaties geven. Verder zullen we ook wat bloed afnemen dat we in de vriezer dan wel koelkast kunnen bewaren tot het moment van de titerbepaling. Als dan blijkt dat uw dier niet goed beschermd is, hoeft hij/zij alleen even terug te komen voor de benodigde vaccinatie.

Heeft u interesse in titerbepaling of wilt u weten of heeft u nog vragen naar aanleiding van dit stuk, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 035 5251512 of via info@dierenkliniekdehaardstede.nl. Wij helpen u graag!

Reacties zijn gesloten.