Ziekte van Weil in het gooi

Helaas is er vorige week bij ons een hond in de praktijk aangeboden die heel erg ziek was en de Ziekte van Weil bleek te hebben. De hond heeft deze ziekte in Huizen, Blaricum of Laren opgelopen. Helaas is de hond aan de ziekte overleden.

Wij sturen u deze mailing omdat u bij ons bekend bent en volgend ons uw hond niet is gevaccineerd tegen Ziekte van Weil (Leptospirose).

Wilt u aub controleren of uw hond wel is gevaccineerd tegen leptospiroseĀ  en zo niet, dan zsm een afspraak maken om uw hond alsnog te laten inenten?

Ziekte van Weil

Ziekte van Weil wordt door een bacterie (genaamd Leptospira) veroorzaakt. Het is een ziekte die ook besmettelijk is voor mensen. U kunt deze ziekte van uw hond krijgen. De bacterie komt in de natuur voor, onder andere bij ratten. Leptospiren worden via de urine uitgescheiden en dieren kunnen besmet worden door besmet water (ook hier in Huizen) maar ook in het bos als ze in aanraking komen met de urine van een knaagdier. Daarom is het belangrijk om een hond hier goed tegen te beschermen. Leptospiren veroorzaken een lever- en nierontsteking. Dieren die besmet zijn, zijn heel ziek, plassen vaak donkere urine en zonder behandeling zullen ze ook overlijden. Een vaccinatie geeft alleen bescherming als het de eerste keer na 4 weken herhaald wordt. Daarna moet de vaccinatie jaarlijks gegeven worden om de weerstand voldoende hoog te houden.

Reacties zijn gesloten.