Nieuwsbrief januari 2014

De medewerkers van Dierenkliniek de Haardstede wensen u allen een voorspoedig en gezond 2014 toe!!

We hopen u in 2014 weer in onze dierenkliniek te ontmoeten! Op 29 maart willen we graag het nieuwe jaar en de veranderingen in de praktijk vieren met een borrel, waar u van harte voor bent uitgenodigd. Zie verderop in de nieuwsbrief.

Verder willen we van deze nieuwsbrief gebruik maken om u te informeren over een aantal vernieuwingen en veranderingen in de praktijk.

Website

Sinds een paar weken hebben we onze website vernieuwd! We proberen ons ook door onze website te onderscheiden van andere praktijken en klinieken. Wij willen bijvoorbeeld dat u als eigenaar zo goed mogelijk geïnformeerd bent over gezondheidskundige zaken. Dat kunt u terugzien op onze website.

Wilt u ons helpen de website te verbeteren? Wij stellen uw mening zeer op prijs. Als u de moeite wilt nemen om de website te bekijken en ons uw mening erover wilt mailen zouden wij dat heel erg fijn vinden. We zijn zeer benieuwd wat u ervan vindt!

De uitstraling van de website is niet commercieel, omdat we willen laten zien dat we moeite willen doen om u goed voor te lichten. We willen u via de website informatie verschaffen en zorg bieden.

We hebben de website zelf gemaakt, net zoals de nieuwsbrieven die u bijna ieder kwartaal ontvangt. Mist u informatie die u nog graag op onze website na zou willen lezen? Laat het ons weten, dan kunnen wij daarmee aan het werk.

 

Spaarplan

We hebben voor u als betrokken eigenaar van uw dier een nieuwe service bedacht. U kunt zich abonneren op de diergeneeskundige zorg voor uw huisdier. Met het spaarplan kunt u maandelijks sparen voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en nodige vaccinaties en een eventuele behandeling van ziekten en/of ongevallen.

De bedoeling van het spaarplan is dat u maandelijks een vast bedrag spaart. Het bedrag wordt in overleg met u bepaald. Dit bedrag wordt bij de gegevens van uw dier genoteerd. Als u voor een bezoek aan de dierenarts komt, kunt u het gespaarde bedrag opnemen om de rekening te voldoen. Daarnaast krijgt u10% korting op alle afgenomen diensten en producten. Dat kan jaarlijks behoorlijk schelen op de kosten voor uw dier!

Het geld blijft ten alle tijden van u: in overleg kunt u altijd gemaakte afspraken wijzigen. U kunt ook altijd uw geld terugvragen.

Naast dit spaarplan kunt u  ook een ziektekostenverzekering voor uw dier nemen of houden, omdat de nota’s na de behandeling bij de verzekeraars alsnog gedeclareerd kunnen worden.
Ook zijn we gestart met een speciaal abonnement voor pups en kittens, u kunt hierover meer lezen op onze website.

 

Sinds 1 januari 2014 is Frédérique Bavelaar mede-eigenaar geworden van Dierenkliniek de Haardstede!

Frédérique is in 2004 afgestudeerd als dierenarts en in 2005 begonnen met haar werk in Huizen bij Dierenkliniek de Haardstede. De samenwerking met Maja Pesman en later ook met Heidi Schram is van het begin af aan heel prettig geweest.

Frédérique behandelt graag ingewikkelde aandoeningen en heeft al heel veel patiënten extra levenskwaliteit gegeven! Maja, Frédérique en Heidi houden regelmatig werkoverleg, zodat we allemaal op de hoogte zijn van de patiënten die extra zorg nodig hebben.

Op 29 maart 2014 willen we graag samen met u toasten op de samenwerking in Dierenkliniek de Haardstede. U bent van harte welkom tussen 16.00 uur en 18.00 uur, in de dierenkliniek. We zouden het op prijs stellen als u ons via de mail of telefonisch laat weten of u hierbij aanwezig wilt zijn. (R.S.V.P.)


Elisa
, die sinds 1997 bij ons werkzaam is als paraveterinair, gaat ons dit jaar verlaten. Sinds 2 jaar woont ze met haar gezin in Putten en de reistijd begint haar nu op te breken. Daarom heeft ze werk gezocht dichter in de buurt van huis. Wij vinden het heel jammer dat zij als assistente vertrekt, maar zijn blij voor haar dat zij een leuke baan in Putten gevonden heeft. Elisa zal ook op 29 maart aanwezig zijn om afscheid te nemen.

Kelly is op 28 september 2013 bevallen van haar tweede kind, een zoon. Hij heet Owen. Alles is gelukkig goed verlopen, moeder en kind voelen zich goed en zijn gezond. Per 6 januari is Kelly weer in de kliniek aan het werk.

Sinds augustus werkt Linda bij ons, eerst ter vervanging van Kelly, maar we hopen natuurlijk dat zij ons blijvend komt versterken, zeker nu Elisa weggaat.

 

Er is ook nog medisch nieuws:

We zijn eind december  gestart met een vernieuwde en verbeterde vaccinatie tegen leptospirose oftewel Ziekte van Weil.

Ziekte van Weil wordt door een bacterie (een spirocheet genaamd Leptospira) veroorzaakt. Het is een ziekte die ook bij mensen voor kan komen. Het komt in de natuur voor, onder andere bij ratten. Leptospiren worden via de urine uitgescheiden en dieren kunnen besmet worden door besmet water (ook hier in Huizen). Daarom is het belangrijk om een hond hier goed tegen te beschermen (zeker omdat het ook besmettelijk voor mensen is). Leptospiren veroorzaken een lever- en nierontsteking. Dieren die besmet zijn, zijn heel ziek, plassen vaak donkere urine en zonder behandeling zullen ze overlijden. Een vaccinatie geeft alleen bescherming als het de eerste keer na een aantal weken herhaald wordt. Daarna moet de vaccinatie elk jaar gegeven worden om de weerstand voldoende hoog te houden.

Deze ziekte wordt door verschillende typen leptospira veroorzaakt die zich ondertussen zo  hebben veranderd of aangepast dat sommigen niet gevoelig zijn voor de vaccinatie die we gebruikten. Gelukkig is er nu een uitgebreider vaccin gemaakt waardoor de nieuwe vaccinatie ook tegen deze varianten beschermt!

Helaas wordt Ziekte van Weil nog regelmatig gediagnosticeerd bij honden in Nederland dus de vaccinatie is echt noodzakelijk. De nieuwe vaccinatie moet na 4 weken eenmalig herhaald  (geboosterd) worden om te werken. Dit wordt bij de eerste vaccinatie meteen verrekend, waardoor u niet opnieuw hoeft te betalen voor de boostervaccinatie.

 

Reacties zijn gesloten.